A lelátólakó

A lelátólakó

2 vendég szektor – 2 ellentétes nézőpont

2017. február 19. - Lacca14

Annyiban azt hiszem, hogy mindenkivel egyetérthetünk, aki látta a tegnapi meccset, hogy ez valami katasztrófa volt. Hozta azt a jó magyar embéegyes szintet: megy a tili-toli a mezőnyben, mert egyik csapat sem vállal be semmit, sok olyan játékos mindkét oldalon, aki a képességei miatt nem kellene, hogy az első osztályban játsszon, köztük pedig sok a külföldi, akik szintjét egy magyar ifista bármikor lehozza. Na de ezt ragozhatnám, ne is menjünk bele, a játék tegnap csak másodlagos volt, ahogy már 2 éve az, azok számára, akik nem járnak be a grupiba csak ilyen megmozdulásokon buzdítják szeretett csapatukat. Mi foglaltunk helyet a hazai szektorban, a másik „tábor”, akiket semmi sem tud eltántorítani a Fradi meccsektől és a szkenneléstől, a másikban.

 A továbbiakban csak „kintieknek” és „bentieknek” fogom hívni a 2 oldalt, csupán az egyszerűség végett. A kintiek gyülekező helye a vendég szektortól nem túl távoli parkolóra esett és hogy ezt megközelíthessük, át kellett vágni az egész parkolón, ahol a bentiek szintén letették a kocsijaikat. Még ha egy laikus járt volna arra, ő is könnyedén kiszúrta volna, hogy ki melyik tábort erősíti, ugyanis a kintiek a megbeszéltek szerint civilben érkeztek, míg a bentiek aztán magukra aggattak minden szart, amit csak meg lehet vásárolni a fradi shopban kemény ezreseket otthagyva kubinak és a bandájának. Emlékszem, gyerekkoromban mi mindent megadtam volna például egy olyan mezért, amit a játékosok is hordanak vagy akár csak egy kabátért, csak akkoriban ezeket nem lehetett kapni. Mára akkorát fordult a világ, hogy most még talán fradi logós kenyérpirítót is vehetsz magadnak, ha mindenféleképpen késztetést érzel rá. És a bentiek úgy láttam, mindenféleképpen késztetést éreznek erre, az orruknál fogva vezeti őket, ezzel a műanyag, profitorientált, kapitalista szemlélettel a klubunk vezetése. Az ajándéktárgyakkal alapvetően nem is lenne probléma, ha nem ezek eladása lenne a klub elsődleges célja és lenne játéka a csapatnak. Viszont sajnos deklaráltan ez az irány, oroszpali is megmondta, a Fradi egy „brand”. Na aki így gondolja, azok mentek is tisztességgel a kijelölt vendég szektorba a fradis fiszfaszaikkal és akiknek jelent még valamit a tradíció, a hagyomány, a szurkolás, a hangulat azok a másikba.

A háttérről ennyit, elkeserítő az egész és az még inkább, hogy a bentiek beszólogattak nekünk, átmutogattak, anyáztak. Persze nem maradt el a válasz sem fütty formájában. Most végre láttam pár méter távolságból, hogy kik ezek az emberek, akik a sok szar után még mindig bejárnak a stadionba fittyet hányva mindarra, ami a fradit fradivá teszi 1899 óta. Arra, hogy megalkuvást nem tűrően, sokszor a rendszerrel szembe menve, egyenes háttal kiállunk a 3E-ért és mindenen keresztül kitartunk a csapatért. Ezek az emberek tényleg nem veszik észre, hogy elveszik tőlük azt, amit annyira szeretnek, vagy csak olyan formában férhetnek hozzá, ahogyan egy jó érzésű ember soha nem akarna? Képek és nyilatkozatok cenzúrázása, játékosok letiltása még a szurkolás megköszönésétől is, kötelező buszos utaztatások, de még sokáig sorolhatnám. Egy szó mint száz, láttam őket, de nem tudom elhinni, hogy léteznek és ezt szeretik, ami most van.

Most biztos lesz, aki nem ért egyet, de azt írom, amit láttam, hogy sajnos minket, a kintieket is egyre jobban felőröl ez a szélmalomharc vagy hidegháború, ami már lassan 2 és fél éve tart. Mindenki nagyon várta ezt a megmozdulást, szép számban le is utaztunk Debrecenbe, volt rohadt nagy szurkolás az elején és a végén, tűz, füst, zászló, minden ahogy kell, de sajnos sok voltaz azért üresjáratok is, ami valószínűleg nem csak a belefásulásnak, hanem a csapat harmatgyenge játékának is köszönhető volt, de ha egy hőtérképen (ahogy a nagy klubok szeretik jelezni, hogy a játékosok merre futkorásznak) kellene jelezni, hol zajlott VÉGIG szurkolás, akkor az sajnos úgy nézne ki, hogy a Capótól nézve olyan 8 sor felfelé kapna sötétebb színt és ez egyre világaosodna, ahogy haladunk felfelé vagy oldalra.

 debrecen.jpg

Aki leutazik, kiáll az elveiért és nem alkuszik meg, az véleményem szerint szurkoljon 90 percig és ne csak a Fradi indulónál nyissa ki a száját. Még sok ilyen megmozdulást és hiszem, ha mindenki odateszi magát, az igazi tábor elfoglalhatja újra a megérdemelt helyét a B középben.

Örökké kitartunk, Hajrá Fradi!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelatolako.blog.hu/api/trackback/id/tr612272147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása